Wie zijn we

Streetcare bestaat inmiddels 10 jaar en is ontstaan uit een samenwerking tussen mensen uit het werkveld straathoekwerk en het werkveld zorg. Tim de Lange, Kim Jolink en Andre Parren sloegen exact 10 jaar geleden de handen in elkaar. De gezamenlijk gedragen missie was een specialistisch aanbod voor jongeren creëren die dreigen af te glijden in de maatschappij, ingezet vanuit de eigen leefwereld van jongeren. We besloten anders te gaan denken, anders te gaan kijken en anders te gaan doen! 

Dit resulteert in een aanpak waarin de menselijke maat centraal staat. We zijn bekwaam in ons vak, hebben vele specialistische werkmethodieken in onze rugzak zitten, maar het is de aansluiting met de jongere en het gezin die bepaalt wat ingezet gaat worden.

Geen kind is hetzelfde, dus kan ook geen aanpak hetzelfde zijn! Aanwezig zijn is ons belangrijkste speerpunt, wanneer er niets aan de hand is, maar ook als er nood aan de man is. Het is juist deze aanpak die maakt dat we hand in hand met andere samenwerkingspartners het verschil kunnen maken voor jongeren in kwetsbare posities.

Ook in het onderwijs hebben wij een breed netwerk. Wij zijn zowel in Echt-Susteren, Maasgouw en Roermond actief.

Meervoud van lef is leven

Ons boek Streetcare

Inmiddels is de totale werkmethodiek omschreven in het boek Streetcare, uitgebracht door SWP. De gemeente Echt-Susteren en Roermond zijn al deze jaren onze vaste samenwerkingspartner. Binnen deze gemeente zijn wij een wezenlijk onderdeel van de preventieve aanpak van jeugdcriminaliteit en zijn wij volop actief bij veel jongeren en hun gezinnen.

Ook in het onderwijs hebben wij een breed netwerk, en zijn wij zowel in Echt-Susteren als in Roermond actief. Dit maakt dat wij op alle leefgebieden mee kunnen denken in de juiste trajecten voor jongeren, maar ook dat wij in staat zijn vroegtijdig aan te haken als het fout dreigt te gaan.
Passie, gedrevenheid en expertise zijn de 3 woorden die omschrijven waar wij voor staan.