Training: Effectief begeleiden van jongeren met Autisme met problematisch gamegedrag.

Het wordt tegenwoordig heel normaal gevonden, om een computer, of spelcomputer in huis te hebben. Dit betekent dat de kans op verslaving aan computergames vele malen groter is voor jongeren dan voorheen.
Jongeren met ASS lopen meer risico op het ontwikkelen van problematisch gamegedrag, maar waarom is dit en hoe kan dit gedrag het beste begeleid worden?  Vanuit  XL Group zijn we van mening dat het van groot belang is dat er oog is voor en gedegen kennis over gamen en autisme. We vinden het belangrijk dat je als professional in staat bent om te signaleren of er mogelijk sprake is van problematisch gamegedrag en hoe dit gedrag het beste begeleid kan worden om te voorkomen de jongere verslaafd raakt.

Inhoud

Deze interactieve training gaat dieper in op het gamen en waarom juist jongeren met Autisme “vatbaarder” zijn voor het ontwikkelingen van problematisch gamegedrag. Er worden praktische tools meegegeven hoe de jongere begeleid kan worden.

 O.a. onderstaande onderwerpen komen aan bod.

  •   Wat is gamen? Er wordt stil gestaan bij de soorten games en risico’s per game.
  •   Waarom gamen jongeren?  Er wordt dieper ingegaan op de kenmerken van games en hoe het komt dat jongeren deze games veel spelen en blijven spelen.
  •   De clan (online groep) als peergroep.  Dit is een nog onderbelicht maar erg belangrijk onderwerp. We staan stil bij de vraag waaromdeze clan juist voor jongeren met autisme zo belangrijk is.
  •   Jongeren met autisme en gamen.Verdieping in het onderwerp. Waarom gamen juist deze jongeren veel?
  •   Begeleidingsstijl en handvatten. Welke begeleidingsstijlpast het beste bij jongeren met autisme die gamen. Er worden concrete handvatten aangereikt.

Praktijk gericht

In het laatste deel van de training wordt ruim aandacht geschonken aan praktijk voorbeelden. Deelnemers mogen casussen inbrengen die uitvoerend worden behandeld. De deelnemers krijgen inzichten en tools die direct toepasbaar zijn.

Over de Training

De training wordt verzorgd door André Parren. André Parren is Specialistisch Pedagoog bij XL Group en heeft veel ervaring en kennis m.b.t. het werken met jongeren met autisme.

Contactgegevens
Beukstraat 39 6181 KV Elsloo Tim de lange (Directeur) Tel: +31 6 18031452 Email: info@groupxl.nl KvK: 57113467
Heeft u vragen?
Leave this field empty


Copyright © 2013 - 2019 XLgroup.nl. All Rights Reserved. | Sitemap